اردوی علمی گنبد مینا * اسفند 93

از در که وارد این ساختمان زیبا می شوید، با نگاه به سقف، حلقه ای از کُره ها را می بینید که نمایانگر سیارات آسمان هستند و دور سقف داخل آسمان نما را گرفته اند.
چه احساسی خواهید داشت، وقتی در زیر یک گنبد سفید، سفری به آسمان کنید و پای در «راه شیری» بگذارید. در غبار اطراف مشتری فرو روید و یا به سرخی مریخ نزدیک شوید و در حالی که روی زمین هستند از بالا به آن نگاهی بیندازید.

«صور فلکی» را از نزدیک ببینید و به دب اکبر و اصغر و ستاره سهیل چشمکی بزنید. اطراف اورانوس گشتی بزنید و پا روی خاک ماه بگذارید! ‏

سفر به آسمان؛ آرزوی دیرینه انسان بود که تاکنون شماری کمی از انسان ها توانسته اند به خارج از فضای زمین سفر و آن را تجربه کنند. اما بازسازی فضای کهکشان و رفتار ستاره ها و اجرام آسمانی با توجه به دستاوردهای علمی دانشمندان از گذشته تاکنون، سبب شد که این فضای بی نظیر و به ظاهر غیرقابل دسترس، مانند یک سفررویایی دراختیار انسان ها قرار بگیرد.

سفری رویایی به آسمان ها از گنبد مینا

«آسمان نما» یا «پلانتاریوم» فضاهایی است که می توانید برای ساعتی در خیال سفر به «کهکشان» در صندلی راحتی بنشینید. بزرگترین آسمان نمای ایران با نام «گنبد مینا» که همان تداعی کننده آسمان بالای سرمان است و در آثار شاعران ایرانی از آن بسیار یاد شده است، اخیراً دربوستان منظومه شمسی تپه های عباس آباد تهران با هدف نمایش نظام جهان هستی، چیدمان خلاقانه یک ناظم و هدفمند بودن جهان افتتاح شده است. ‏
ساختمان این پروژه در انتهای «پل طبیعت» دراین منطقه مانند گل آفتاب گردانی است که به سمت خورشید نگاه می کند. زیبایی این سازه در کنار کاشی کاری های لاجوردی اطراف آن، یک اثر بی نظیر است. گنبد شیشه ای این سازه به رنگ سبز و گلبرگ های فلزی آن، نقره ای رنگ است. در کاشی کاری های اطراف این ساختمان تقریبا مدور، کاشی های لاجوردی و طلایی با معرفی دانشمندان برتر ایران و جهان خودنمایی می کند.‏

دانش آموزان پایه های هفتم ، هشتم و اول دبیرستان روز شنبه دوم اسفند 93 به همراه مسئولین مدرسه ، دو نفر از دبیران ، مدیر و معاونین مجتمع به اردوی علمی گنبد مینا ، واقع در پارک آب و آتش رفتند.

مجموعه گنبد مینا(پلانتاریوم) ، بزرگترین آسمان نمای خاورمیانه با جدیدترین تجهیزات فناوری ستاره شناسی است. گنبد مینا به لحاظ تکنولوژی بی نظیر و در ردیف نمونه های برتر جهان است.

عکس های گنبد مینا